Opzetten van een nieuw bedrijf

Gedurende de afgelopen vijf tot tien jaar hebben steeds meer mensen de stap gezet om voor zichzelf te beginnen. Deze stap werd door hen gezet onder invloed van veranderde economische omstandigheden (vaak werkloosheid) en/of omdat het precies aansloot bij hun talenten en hun passie.

Hoewel de zin “Ik ga voor mijzelf beginnen” eenvoudig klinkt, leert de praktijk dat bij het voorbereiden, opzetten en in bedrijf houden van de eigen onderneming veel meer komt kijken dan men in eerste instantie denkt. 

Enthousiasme over het product of de dienst waarvoor u als aspirant ondernemer denkt het gat in de markt te hebben gevonden is natuurlijk onontbeerlijk. Maar alleen daarmee komt u er niet.
Het opzetten van een nieuw bedrijf vraagt onder andere om een gedegen voorbereiding, een goed uitgewerkte marktverkenning en een zo compleet en betrouwbaar mogelijke risico- analyse en een realistische raming van de te verwachten omzet, bruto winst en bedrijfskosten.

Allemaal belangrijke onderdelen van het totale plan dat gemaakt moet worden, waarbij ook nog van belang is dat het maken van het plan niet te veel tijd en geld zal kosten.

Met het begeleiden van aspirant-ondernemers heb ik ruime ervaring opgedaan als bedrijvenadviseur bij een bank. Mede door mijn functie van algemeen en financieel begeleider van student-companies aan de Hogeschool Zeeland houd ik mijn kennis en vaardigheden op dit adviesgebied actueel. Ervaring in de rol van (aspirant-)ondernemer heb ik opgedaan en doe ik op als directeur van mijn eenmanszaak Landsbergen Advies.

Graag nodig ik u uit om contact met mij op te nemen als u denkt dat ik voor u een zinvolle bijdrage kan leveren aan het opzetten van uw onderneming in mijn rol als gesprekspartner, adviseur of begeleider. Hier kunt u contact met mij opnemen.