Familie Boukad

Help de familie Boukad uit Marrakesh de Corona-crisis door 

Mijn relatie met de familie
Ik ben Karin Landsbergen en werkzaam voor de opleiding International Social Work op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ik organiseer studiereizen naar sociale projecten in Marokko zoals een daklozenproject, opvang voor straatkinderen en ongehuwde moeders. Daarnaast organiseer ik meditatiereizen naar Marokko. Ik werk ter plekke al jaren samen met de integere en vriendelijke taxichauffeur/gids Hakim Boukad en diens broer Amine. Er heeft zich een speciale band ontwikkeld die verder gaat dan het zakelijke. Zo werd ik regelmatig uitgenodigd om heerlijk te komen eten en heb zo hun gezinnen en moeder al meerdere malen ontmoet. Er heeft zich inmiddels een hechte vriendschap ontwikkeld. 

De familie
Hakim heeft een zoontje van 9 jaar en een dochtertje van 6 jaar en Amine heeft een zoontje van 4 jaar. Op jonge leeftijd overleed hun vader en onlangs overleed ook hun enige zus op 30-jarige leeftijd door kanker. Daarom zorgen de broers, naast hun altijd drukke werk en hun gezinnen, ook al geruime tijd samen voor hun - inmiddels ernstig zieke hulpbehoevende - 80-jarige moeder.

Gevolgen van Corona
Tot maart 2020 redden ze zich prima en ik kende ze als 2 broers die trots zijn op hun werk en die altijd voor mij en mijn medereisgenoten klaarstonden. Toen kwam Corona. Er volgde in Marokko een strenge lockdown en de hele toeristenindustrie kwam plat te liggen. Zij verloren op slag hun stabiele inkomstenbron als taxichauffeur en als gids voor toeristen. Zij hadden nog af en toe een lokale klus maar dat werd naarmate de tijd vorderde en steeds meer mensen zonder werk kwamen te zitten steeds lastiger. 

Waarom deze crowdfunding?
Vanaf maart maak ik af en toe geld naar hen over voor hun dagelijkse levensonderhoud. Ook kon ik hiervoor soms een beroep doen op mijn moeder en mijn broers. Helaas zit Marokko vanwege Corona nog steeds op slot. Voor de broers Hakim en Amine is er dus nog steeds geen perspectief op werk. Daarom vraag ik u nu om een bijdrage om de voortzetting van de financiële steun door mij en mijn broers aan te vullen. Ik hoop vanuit mijn hart dat we ze door ze nu tijdelijk te steunen ze ook nog door de laatste maand(en) van de lockdown heen komen. 

Wat is nodig en hoe kunt u helpen?
De totale kosten voor levensonderhoud van de twee gezinnen inclusief hun moeder bedraagt per maand ongeveer € 1500-, Dan moet u denken aan kosten voor de huur, voor de school van hun kinderen, voor ziekenhuisbezoek en medicijnen voor hun moeder en natuurlijk voor eten. Met €25,- kan een gezin een week eten, met €100,- heeft de moeder een maand medicijnen. Uiteraard is elk bedrag welkom! 

Uw gift kunt u overmaken op rekeningnummer NL29INGB 000 5318105 t.n.v. K.M. Landsbergen onder vermelding van “Steun familie Boukad Marrakesh”

Vanuit Marokko hoort u dan wellicht in stilte hun dank via de Arabische woorden: Sukran Bezzaf Hamdoelilah (Hartelijk bedankt, ik dank God!) 

De opbrengst van deze crowdfunding bedraagt op 23-2-2021 het volgende: € 2130,-

Uit respect voor de waardigheid van deze familie s.v.p. dit bericht NIET delen via Facebook, Instagram e.d.